CIB Vlaanderen wordt CIB en daar hoort een volledig nieuw kleedje bij. Klik hier voor meer info.

Onze partner: Asbest Consulting

Asbest Consulting

Asbest Consulting: jouw partner voor het asbestattest

Volgens berekeningen van OVAM is asbest aanwezig in ruim 2,8 miljoen private woningen in Vlaanderen. Naar schatting 865.000 ton van dit gevaarlijke materiaal zit in meer dan 3.500 verschillende toepassingen. Asbest in de woonomgeving betekent serieuze gezondheidsrisico’s. De overheid stelde dan ook een actieplan op om Vlaanderen tegen 2040 asbestveilig te maken. Stap 1: inventariseren waar het asbest zit. En dat is wat Asbest Consulting doet. 

Waarom asbestinventarisatie?

Asbestveilig wonen is een onderdeel van de basiswoonkwaliteit. Een inventaris maken van waar het materiaal zit, heeft nog andere voordelen. Door de raadgevingen uit het asbestattest te volgen bij renovatie, kan het aanwezige asbestmateriaal op een veilige manier worden verwijderd en leeft men nadien in een gezonde woning. En ook, door asbest te verwijderen en een selectieve afvoer van puin te organiseren, zetten de recyclage industrie en de circulaire economie grote stappen vooruit. 

Asbest Consulting: snelheid en flexibiliteit gegarandeerd

Er zijn dus goede redenen waarom asbestinventarisatie nodig is en waarom de informatie op een kwalitatief asbestattest erg waardevol is. Maar voor jou als vastgoedprofessional is het een extra ‘to do’ en kost in je verkoopprocessen. Asbest Consulting engageert zich daarom om het hele proces eenvoudig en digitaal te laten verlopen.

Vastgoedprofessionals kunnen bij de officemanagers van Asbest Consulting ook rechtstreeks terecht met vragen. Na de kantooruren en in het weekend is er een permanentie voorzien voor dringende oproepen.

  • Wij hanteren een vaste prijs voor een studio, 1-slaapkamerappartement, appartement of een woonhuis*, inclusief twee verplichte stalen.  *bedrijfspanden, meergezinswoningen en gemeenschappelijke delen op aanvraag
  • Asbest Consulting werkt over heel Vlaanderen. Een asbestattest voor een woning in Turnhout? Een appartement in De Panne? Geen probleem! 
  • Wij garanderen een eenvoudig, digitaal proces: het softwareplatform van Asbest Consulting wordt weldra gekoppeld met dat van CIB. Vanaf dan kan je rechtstreeks vanuit RealSmart een aanvraag voor een asbestattest initiëren. In afwachting van deze koppeling kan je via deze link onze prijzen zien en meteen een bestelling plaatsen.

Interessant om te weten: bij Asbest Consulting betaalt de klant onze diensten pas nadat onze asbestdeskundige de inventaris heeft uitgevoerd. 

Ledenvoordeel
Verder lezen?

Gelieve aan te melden om deze inhoud te bekijken. CIB-leden hebben vrije toegang tot de volledige website door middel van een login en paswoord. Ben je nog geen CIB-lid?

Lid wordenAanmelden of Registreren
Vragen over deze partnership of de voordelen als lid?
Contacteer onze ledendienst via de contactpagina.

Contactgegevens

Attesten gemene delen en de syndicusinlichtingen: oproep

Attesten gemene delen en de syndicusinlichtingen: oproep

Nieuws 11/06/2024
Geen btw meer op de retributie voor het asbestattest

Geen btw meer op de retributie voor het asbestattest

Nieuws 15/04/2024
CIB Vlaanderen en Asbest Consulting bundelen krachten in partnership

CIB Vlaanderen en Asbest Consulting bundelen krachten in partnership

Partnernieuws 17/04/2023
Wat als de eigenaar zich verzet tegen een staalname door een asbestdeskundige?

Wat als de eigenaar zich verzet tegen een staalname door een asbestdeskundige?

Nieuws 20/03/2023
Deze browser is niet compatibel met CIB. Gebruik een andere browser om onze website te kunnen gebruiken.