CIB Vlaanderen wordt CIB en daar hoort een volledig nieuw kleedje bij. Klik hier voor meer info.

Interview Mieke Vavedin (Luminus): “Digitalisering is meer dan een modewoord, de sleutel zit in gebruiksgemak”

Partnernieuws 22 september 2020
Detail page

Nagenoeg synchroon met de waaier aan mogelijkheden rond het opmaken van verkoop- en verhuurdossiers neemt ook het aantal gebruikers van de slimme dossiersoftware op maat van elke vastgoedkantoor toe. Nadat je eerder via onze structurele partner BTV keuringen kon aanvragen via RealSmart is de tool nu, in samenwerking met Luminus Real Estate Service, verrijkt met de mogelijkheid om energiecontracten van je klanten bij verhuis of verkoop volledig digitaal en online af te handelen.

Luminus lanceerde afgelopen zomer de Luminus Partnertool. Deze werd meteen ook geïntegreerd in RealSmart. Hierdoor worden de beschikbare gegevens van een pand via RealSmart rechtstreeks ingevuld in de Luminus Partnertool. Een zoveelste stap in de richting van administratieve vereenvoudiging en de verdere digitalisering van de dienstverlening van de vastgoedprofessional. Mieke Vavedin, senior sales manager bij Luminus, geeft toelichting.

Jullie hebben de voorbije maanden bij Luminus niet stilgezeten en zijn voor de vastgoedmakelaars nog meer dan ooit het pad van de digitalisering gaan bewandelen. Kan je dit wat nauwer toelichten?

Mieke Vavedin: “Het gaat voor ons als Luminus om veel meer dan alleen vernieuwend zijn. Inzetten op digitalisering mag dan wel logisch klinken binnen de huidige tijdsgeest, het gaat ons echter om veel meer dan een modewoord. Wij willen het proces voor de makelaar echt vereenvoudigen door onze focus te leggen op gebruiksgemak en klantvriendelijkheid. De Luminus Partnertool is altijd en overal bruikbaar zowel op PC, tablet als smartphone.”

Hoe belangrijk is het pad van de digitalisering voor een grote energiespeler als Luminus? Op welke vlakken proberen jullie het verschil te maken? 

“Een klant verwacht van zijn vastgoedmakelaar een optimale service en met de lancering van onze Partnertool zorgen we ervoor dat we de makelaar hierin optimaal faciliteren. Het gaat ons om het ontzorgen. Die ontzorging betekent niet alleen een winst voor de makelaar, maar tegelijkertijd ook voor zijn klant. Door voor die dubbele winst te zorgen, maken we als Luminus ook het verschil.”

De samenwerking met CIB Vlaanderen en jullie nauwe contacten met de vastgoedsector in het algemeen speelden hierin ongetwijfeld een belangrijke rol?

“Uiteraard was de logische stap dat CIB en Luminus de handen in elkaar zouden slaan op vlak van digitalisering. Ook hier hebben we een gigantische sprong voorwaarts gezet met de komst van de Luminus Partnertool en de integratie ervan in RealSmart. Het geautomatiseerd invullen van de energiecontracten zorgt voor een mooie symbiose tussen onze Partnertool en RealSmart. Het intuïtief geheel staat garant voor een extra dienstverlening.”

Jullie hebben de voorbije weken de sector geïnformeerd over het initiatief. Hoe zijn de eerste reacties? En voor diegenen die nog niet op de hoogte zijn, hoe kan men meer te weten komen?

“De eerste reacties zijn uitermate positief en tonen aan dat we het juiste pad ingeslagen zijn. Maar dat betekent voor ons niet dat daarmee de kous af is. De feedback uit het werkveld is voor ons bijzonder belangrijk en als we verbeterstappen kunnen zetten, staan we daar uiteraard voor open. In samenwerking met CIB Vlaanderen hebben we inmiddels al twee webinars rond het gebruik van onze Luminus Partnertool in RealSmart gehouden, maar op 1 oktober staat er nog eentje op het programma. Daarnaast zijn we uiteraard bereid om alle toelichting te geven die nodig is op maat van elk vastgoedkantoor. Dit kan zowel ter plaatse in het kantoor, als via een eenvoudige videocall met onze adviseurs . Dat persoonlijk contact is voor ons heel belangrijk.”

(Uit CIB info 88)

Meer informatie over Luminus: klik hier.

Structurele partners

KorfineChecknetACEGSpottoECCAConcordiaCovastLuminusORIS
Asbest Consulting

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Deze browser is niet compatibel met CIB. Gebruik een andere browser om onze website te kunnen gebruiken.