CIB Vlaanderen biedt oplossing van digitaal ondertekenen aan voor volledige vastgoedsector

Persbericht 18 maart 2020
Detail page

Ons land is in de ban van het coronavirus en uiteraard deelt ook de vastgoedsector in de klappen. Vastgoedkantoren moeten de deuren sluiten, maar dat betekent uiteraard niet dat er geen woningen meer kunnen verkocht of verhuurd worden. Als grootste beroepsorganisatie biedt CIB Vlaanderen vanaf vandaag aan alle vastgoedmakelaars de mogelijkheid om alle documenten inzake verkoop of verhuur te kunnen laten ondertekenen via een gedigitaliseerd platform. Kopers en verkopers kunnen dus gewoon van thuis uit een compromis ondertekenen.

De vastgoedsector bewandelt al een tijdje het pad van de digitalisering. Nu het coronavirus het openbaar leven in ons land zo goed als platlegt, biedt de digitale wereld de enige oplossing. Omdat de roep om snel tot een digitale oplossing voor vastgoedmakelaars – in tijden waarbij contacten zo veel mogelijk dienen vermeden te worden – steeds luider klonk, heeft CIB Vlaanderen een snelle oplossing voor de volledige vastgoedsector opgezet.

“Als beroepsorganisatie is het onze verdomde plicht om er ook in moeilijke tijden te zijn voor onze vastgoedmakelaars. We moeten hen faciliteren waar we kunnen. Daarom hebben we een platform opgezet waarbij eender welk document kan opgeladen worden door een makelaar waarbij een koper, verkoper, huurder of verhuurder dit document op een heel eenvoudige manier digitaal kan ondertekenen. We hebben vandaag het platform voor digitaal handtekenen uitgerold voor zowel onze leden als niet-leden en er wordt massaal gebruik van gemaakt. Belangrijk voordeel is dat we zo voorkomen dat bepaalde wettelijk verplichte termijnen overschreden zouden worden door een niet tijdige ondertekening van contracten of overeenkomsten”, legt CIB-voorzitter Daniel Buschman uit.

MEER INFORMATIE  

Kristophe Thijs – Directeur Communicatie CIB Vlaanderen – kristophe.thijs@cib.be – 0476 60 43 61

 

 


Structurele partners

ACEGChecknetKorfineConcordiaECCACovastLuminusORISAsbest Consulting

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Deze browser is niet compatibel met CIB Vlaanderen. Gebruik een andere browser om onze website te kunnen gebruiken.