Belangrijke boodschap: Volg hier onze updates over het Coronavirus.

Cyberveiligheid meer dan een must voor de KMO

Partnernieuws 6 april 2021
Detail page

Waar cybercrime vroeger vooral een gegeven was van grote bedrijven, is het vandaag helaas een praktijk waar elke KMO slachtoffer kan van worden. Niet onlogisch, gezien bedrijven meer en meer vertrouwen op computersystemen om hun bedrijfsactiviteiten te verrichten en dan ook meer en meer data verzamelen. Ook in het kader van de gegevensbescherming speelt cyberveiligheid een belangrijke rol. Kantoren doen vandaag de dag beroep op tal van externe dienstenleveranciers zoals o.a. CRM-software, website, mailplatformen, digitaal ondertekenen van documenten, … Een cyberaanval kan een serieuze onderbreking van uw dagelijkse bedrijfsactiviteiten veroorzaken en financiële verliezen met zich meebrengen. Ingevolge de coronacrisis heeft de digitalisering een grotere vlucht naar voor genomen waardoor ook de risico’s groter worden. Dit is van toepassing op zowel kleinere als grotere ondernemingen.

Via een aantal eenvoudige handelingen kan je je cyberbescherming alvast gevoelig verhogen. CIB Vlaanderen wil je daar als beroepsorganisatie graag bij helpen door je enkele concrete, eenvoudige instrumenten voor te stellen: de KMO Cyber Security scan, de KMO Cyber Security scan kit en een interactieve e-learning rond cyberveiligheid via Kahoot.

Verder lezen?

Gelieve aan te melden om deze inhoud te bekijken. CIB-leden hebben vrije toegang tot de volledige website door middel van een login en paswoord. Ben je nog geen CIB-lid?

Lid wordenMeld je aan

Structurele partners

BTVBTVBTVBTVBTVBTVBTV

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Deze browser is niet compatibel met CIB Vlaanderen. Gebruik een andere browser om onze website te kunnen gebruiken.