Als VIP naar Oostende Koerse met ACEG en CIB. Kijk hier wat je moet doen.

CIB-Huurbarometer Brussel -“Gemiddelde huurprijs van appartementen in Brussel nagenoeg overal boven de €1.000”

Persbericht 29 augustus 2022
Detail page
  • 92% van alle verhuringen in het Brusselse Gewest, afgesloten via een vastgoedkantoor, heeft betrekking op een appartement, 2,9% op een studio en amper 4,1% op een rijhuis
  • Huurprijsevolutie versnelt: eerste inflatie-effect merkbaar
  • Een appartement is op één jaarhelft 2,5% duurder geworden: stijgingsritme versnelt
     

De stevig toegenomen inflatie zorgt in Brussel voorlopig niet voor een oververhitting van de huurmarkt. De gemiddelde huurprijs stijgt er met 2%, wat minder snel is dan de inflatie, maar meer dan de voorbije jaren. Meer dan negen op de tien verhuringen via een vastgoedkantoor heeft betrekking op een appartement. In nagenoeg elke Brusselse gemeente betaal je meer dan €1.000, met een gemiddelde huurprijs van € 1.069 in het volledige gewest. Dat blijkt uit de analyse van CIB Vlaanderen en Federia, met steun van Korfine, op een databank van meer dan 42.000 huurcontracten, afgesloten sinds 2018. Waarvan 4.800 in het voorjaar van 2022.

De prijsgroei van appartementen in Brussel versnelt onder invloed van de toenemende inflatie en gaat eind 2022 wellicht landen op 3,5 à 4%. Dat is het aanvoelen van de sector op dit moment. We anticiperen dat de gemiddelde prijs bij de vastgoedkantoren daardoor richting €1.080 zal gaan, al kan het ook meer zijn. Opvallend is dat we geen gelijkaardige trend zien bij de rijhuizen. Al zitten we in Brussel met het probleem dat de staalname klein is. Slechts 4,1% van alle verhuringen zijn rijhuizen”, Kristophe Thijs, directeur Communicatie CIB Vlaanderen.

Bekijk hier alle resultaten uit de nieuwste CIB-Huurbarometer voor Brussel.

MEER INFORMATIE

Kristophe Thijs – Directeur Communicatie CIB Vlaanderen – kristophe.thijs@cib.be – 0476 60 43 61

Bijlagen


Structurele partners

ChecknetACEGKorfineECCAConcordiaCovastLuminusORISAsbest Consulting

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Deze browser is niet compatibel met CIB Vlaanderen. Gebruik een andere browser om onze website te kunnen gebruiken.