Belangrijke boodschap: Volg hier onze updates over het Coronavirus.

Sterke impact coronacrisis op hypothecaire kredietverlening

Nieuws 25 juli 2020
Detail page

Herfinancieringen buiten beschouwing gelaten, daalde het aantal kredietaanvragen in het tweede trimester van 2020 met 23% ten opzichte van het tweede trimester van 2019. Ook in bedrag was er een daling met meer dan 16%. 

In het tweede trimester van 2020 werden er bijna 53.500 hypothecaire kredietovereenkomsten afgesloten voor een totaalbedrag van ongeveer 7,5 miljard EUR (exclusief herfinancieringen). Dit is een daling van het aantal verstrekte kredietovereenkomsten met ongeveer 23,5% ten opzichte van het tweede trimester van vorig jaar. In bedrag werd er 19% minder krediet verstrekt dan toen.  Dat blijkt uit de statistieken inzake hypothecair krediet die de Beroepsvereniging van het Krediet (BVK) vandaag heeft gepubliceerd.

Daar waar de daling van de kredietverlening in het eerste trimester van het jaar nog hoofdzakelijk toe te schrijven was aan de afschaffing van de woonbonus in Vlaanderen vanaf eind 2019 en de vele kredieten die om die reden nog voor het jaareinde gesloten werden, liggen de beperkende regeringsmaatregelen met betrekking tot de coronacrisis in grote mate aan de oorsprong van de sterke daling van de kredietaanvragen en -verlening in het tweede trimester. De impact ervan verschilde bovendien sterk van maand tot maand.

Bron: Febelfin


Structurele partners

BTVBTVBTVBTVBTVBTVBTV

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Deze browser is niet compatibel met CIB Vlaanderen. Gebruik een andere browser om onze website te kunnen gebruiken.