CIB Vlaanderen wordt CIB en daar hoort een volledig nieuw kleedje bij. Klik hier voor meer info.

Gespot: Spotto, de grootste nieuwe vastgoedsite

Nieuws 9 februari 2023
Detail page

There’s a new kid in town! CIB Vlaanderen lanceerde met succes en onder grote belangstelling haar langverwachte nieuwe vastgoedplatform: Spotto. Meer dan 1.500 nieuwsgierige vastgoedprofessionals schreven zich in voor de lanceringsevents om kennis te maken met de nieuwe grootste vastgoedsite. In dit artikel vertellen we je graag alles over het ontstaan van Spotto, het doel ervan en de voordelen die je zal ervaren als vastgoedmakelaar.

Het verhaal achter Spotto

Omdat er vanuit de sector steeds meer geluiden kwamen dat er nood is aan een platform waarbij de vastgoedmakelaar en syndicus écht op de eerste plaats staan, ging CIB Vlaanderen anderhalf jaar geleden aan de slag. Dankzij de inzet vanuit onze beroepsfederatie en met de steun van de zes provinciale Kamers werden de nodige fondsen verzameld om een platform te bouwen dat niet alleen 'makelaar first' denkt, maar vooral ook slim en future proof opgezet is. Hiervoor ging CIB Vlaanderen in zee met experten op het domein van technologie (Tobania), branding (Skinn) en reclame (d-artagnan). Die doorgedreven samenwerking wierp zijn vruchten af. Spotto.be is gebaseerd op slimme technologie, slimme branding en het wordt het komende jaar op een slimme manier in de markt gezet.

Waarom Spotto?

Is er nog plaats voor een zoekertjeswebsite in ons land? Neen. Is er nog plaats voor een ingenieus vastgoedplatform? Ja! En daar zijn verschillende redenen voor. Als kantoor is het onmogelijk om alle digitale en technologische evoluties zelf te ontwikkelen en/of zelf te implementeren. Met dit platform willen we een antwoord bieden op opkomende hoogtechnologische platformen die ons beroep bedreigen. Klanten stellen daarenboven steeds hogere eisen en daar moeten we een antwoord op bieden. Net zoals we een antwoord moeten bieden op het perceptieprobleem én imago van ons beroep. Vastgoedprofessionals zijn allemaal op zoek naar extra waardecreatie voor hun klanten. Bovendien weten we dat de hedendaagse generatie naar een andere manier van zoeken verlangt en beleving daarin centraal staat. Vanuit die wetenschap is Spotto opgebouwd. Een slim platform dat veel verder gaat dan de huidige traditionele zoekertjeswebsites.

Zet nu je eerste stapjes op het platform

Sinds 1 februari kan je als vastgoedprofessional zelf proeven van het nieuwe vastgoedplatform Spotto.be. Omdat er achter de schermen nog verder ontwikkeld wordt, krijg je toegang tot een zogenaamde beta-versie. Dit is nog niet de definitieve versie maar de panden die doorgestuurd worden, blijven uiteraard wel behouden in de definitieve versie. Heb je nog geen inloggegevens ontvangen? Geef ons tijdig een seintje via info@spotto.be. Om mee te surfen op de grootschalige mediacampagne is het aangewezen je vastgoedportefeuille voor 15 maart op Spotto te plaatsen. Via radio- en tv-spots, maar ook via online campagnes zullen we Spotto als een oorwurm bij de consument naar binnen laten dringen. De ontdekkingstocht zal dan heel snel op gang komen en die trein mag je absoluut niet missen!

Nog niet overtuigd?

We zetten graag de voordelen nog eens op een rijtje:

  • Met Spotto versterken we de rol en het imago van de makelaar richting de consument.
  • Spotto wordt gedragen door CIB Vlaanderen, de overkoepelende vastgoedorganisatie die zich inzet voor meer dan 3.400 leden uit de sector.
  • De makelaar en de syndicus staan steeds op de eerste plaats. 
  • Het platform verzamelt waardevolle leads en data op een innovatieve manier die de vastgoedprofessionals kunnen inzetten om hun bereik te vergroten.
  • Het platform voorziet een extreem slimme en uitgebreide zoekfunctie die zich sterk onderscheidt van de klassieke zoekfuncties.


Vanaf 15 maart 2023 zal Spotto.be beschikbaar zijn voor het grote publiek. Mis deze launch niet en implementeer nu al jouw panden op het platform!

Meer informatie over Spotto: klik hier.

Structurele partners

KorfineChecknetACEGSpottoECCAConcordiaCovastLuminusORIS
Asbest Consulting

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Deze browser is niet compatibel met CIB. Gebruik een andere browser om onze website te kunnen gebruiken.