Belangrijke boodschap: Volg hier onze updates over het Coronavirus.

Veelgestelde vragen over het KBC-Renovatiekrediet voor VME's

Partnernieuws 27 oktober 2020
Detail page

Verenigingen van mede-eigenaars (VME) en individuele mede-eigenaars kunnen geconfronteerd worden met grote structurele renovatienoden aan de gemeenschappelijke delen van het appartementsgebouw. Meer dan 50% van het gebouwenpark is gebouwd vóór 1970 en daar zien we vandaag hoge noden in gevelrenovatie, isolatienoden voor gevels en daken, maar ook terrasrenovaties. Om de nodige renovatiewerken te financieren, is er vaak behoorlijk wat kapitaal nodig. Het KBC-Renovatiekrediet voor VME's kan dan de ideale oplossing zijn. Onze partner KBC geeft alvast bijkomende duiding bij enkele veelgestelde vragen.

Is er een eigen inbreng vereist bij het KBC-Renovatiekrediet? 

KBC bevestigt dat het leveren van een eigen inbreng geen vereiste is om een KBC-Renovatiekrediet te kunnen afsluiten.

 

Hoe gaat gaat Atradius te werk bij de screening in het kader van de kredietverzekering (waarborg bij het krediet)? 

Atradius screent de deelnemers aan het krediet door te kijken naar de achterstal die ze hebben met betrekking tot hun betalingen aan de VME.  Schulden ten persoonlijke titel worden niet bevraagd.

 

Wat met de afrekening tijdens de periode van factuuropname? Moet ik dan als syndicus elke maand een nieuwe puzzel leggen wie wat moet terugbetalen zolang het volledig krediet niet werd opgenomen?

Pragmatisch kan je dit als syndicus oplossen door elke maand een provisie te vragen alsof het krediet volledig is opgenomen. Eens de opnameperiode achter de rug is, zorg je ervoor dat je eenmalig herbalanceert met de provisionering van andere werkingskosten.  

(Bron: KBC)


Structurele partners

BTVBTVBTVBTVBTVBTVBTV

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Deze browser is niet compatibel met CIB Vlaanderen. Gebruik een andere browser om onze website te kunnen gebruiken.