Voorkom cyberincidenten dankzij preventie van Ubora

Partnernieuws 6 september 2022
Detail page

87% van de Belgische bedrijven vreest het slachtoffer te worden van een cyberincident, zo toont recent onderzoek aan. Ook in de vastgoedsector neemt het risico op hacking toe en dat hebben enkele CIB-leden helaas al mogen ervaren. In samenwerking met Ubora biedt CIB Vlaanderen daarom een cyberaudit aan op maat van je kantoor, met persoonlijk en vertrouwelijk advies. Eventuele zwakke plekken in je organisatie worden zo blootgelegd. Aangevuld met de mogelijkheid om extra voordelig een ethische phishing af te nemen om regelmatig je medewerkers te testen op hun alertheid, beschik je zo over heel wat mogelijkheden om preventief te kunnen optreden. CIB-lid Peter Bonhomme, zaakvoerder van West-Littoral, liet onlangs een cyberaudit van zijn kantoor doorvoeren. Lees hier zijn testimonial.

“Verbeterpunten zijn er altijd”

Als vastgoedmakelaar ben je begaan met je klanten, je medewerkers en je business. In het huidig klimaat van steeds toenemende cyberbedreigingen verdienen de vele en complexe verwerkingen van data en persoonsgegevens bijzondere aandacht. Zeker gezien het risico op hacking en phishing exponentieel toeneemt en de papieren workflow steeds meer vervangen wordt door snelle digitale uitwisseling.

Ubora stelt haar kennis en ervaring mbt GDPR, Cybersecurity en bedrijfsvoering ten dienste van bedrijven en organisaties. Kwaliteit, kennis, competenties en continuïteit staan hierbij centraal.

Peter Bonhomme, zaakvoerder van West-Littoral, is één van onze leden die een audit van zijn kantoor liet doorvoeren. 

“Alhoewel we proberen in ons kantoor “mee” te zijn met de meest recente evoluties op vlak van IT, regelmatig investeren in nieuwe systemen en software, zijn we er ons ook wel van bewust dat er meer nodig is om “cyberveilig” te werken. Enerzijds een inventaris van de zwakke en sterke punten, en anderzijds een advies wat en hoe we het kunnen verbeteren, leek mij dus een uitstekend aanbod. Met echte hacking zijn we gelukkig nog niet geconfronteerd geweest. Maar ik heb toch al collega’s gehoord die het wel meegemaakt hebben, met alle gevolgen van dien. Wat we wel regelmatig ontvangen, zijn phishing-pogingen. Ik heb zelfs al meegemaakt dat de hacker van een “gekende” mailbox antwoordt op mijn vraag of de mail wel voor ons bestemd was… “

“We investeren al veel in veiligheid. Dus enerzijds hopen we de bevestiging te krijgen dat we op dat vlak goed bezig zijn. Anderzijds zijn er op dat vlak altijd verbeterpunten. We hopen dat dit concrete actiepunten zijn, maar vooral dat er ook vermeld wordt hoe we ze kunnen aanpakken, en bij wie we daarvoor terecht kunnen.”

Ethical Phishing Campaign

Naast een audit kan je bij Ubora ook terecht voor een zogenaamde Ethical Phishing Campaign. Phishing is een breed ingezet middel waarbij criminelen je via e-mails naar valse websites lokken om jouw gegevens en paswoorden te bekomen en jouw (klanten)data en/of bezittingen te stelen. Meer en meer blijft een phisher na een eerste geslaagde toegang een tijd onder de radar tot hij voldoende weet om dan de grootste schade aan te richten. Zodra jouw IT-infrastructuur of social media-account voldoende toegankelijk is voor hen gaan ze de controle ervan overnemen. Deze criminelen zijn het stadium van hobbywerk voorbij, uiterst gespecialiseerde en georganiseerde bendes zetten deze techniek steeds meer en geloofwaardiger in en werken samen. Als slachtoffer kan je mogelijk wekenlang niet meer normaal werken met potentieel ernstige of zelfs onherstelbare schade voor zowel je kantoor als haar kopers, verkopers, huurders, eigenaars, personeel en andere betrokkenen. Daarom is het belangrijk om alle medewerkers permanent te trainen in het detecteren van phishing mails en hen gepaste reacties aan te leren om schade te vermijden. Ubora helpt je daarbij.

 


Structurele partners

ChecknetACEGKorfineECCAConcordiaCovastLuminusORIS

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Deze browser is niet compatibel met CIB Vlaanderen. Gebruik een andere browser om onze website te kunnen gebruiken.