Belangrijke boodschap: Volg hier onze updates over het Coronavirus.

Huurwaarborg en woningpolis aanvragen bij KBC via RealSmart in twee muisklikken

Partnernieuws 22 december 2020
Detail page

CIB-partner KBC heeft als ambitie klanten te ontzorgen en financiële diensten aan te bieden waar en wanneer het voor hen relevant is. Bij de vastgoedmakelaar een huurwaarborg en een woningpolis aanbieden op het moment dat het huurcontract net gesloten is, kan alleen maar een goede timing zijn. Zo wordt de huurder de tijd en de inspanning bespaard om naar een bankkantoor te gaan. Door de integratie in RealSmart kan jij als vastgoedmakelaar alle data op een digitaal dienblaadje aanbieden aan de huurder. Door deze service aan te bieden wordt de klantervaring bij de vastgoedmakelaar top, want jij bent de partij die dit aanbod in een one-stop-shop beleving aanbiedt. 

Wat zijn de grote voordelen van beide producten?

Anneleen Vancoillie (Business Implementation Manager KBC): “De KBC-Huurwaarborgspaarrekening blinkt uit in zijn eenvoud. Het is een gratis spaarrekening die de huurder, ook als die nog geen klant is van KBC, in geen tijd digitaal kan openen. Na de periode van de huur zorgen we ervoor dat wanneer we de vrijgavedocumenten, ondertekend door de juiste partijen, ontvangen, we de vrijgave na één werkdag terug op de rekening(en) storten. De KBC-Woningpolis voor huurders biedt zeer uitgebreide dekkingen. Het is een alle risico’s verzekering: alleen wat expliciet als uitzondering gemeld staat in de algemene voorwaarden wordt niet verzekerd. De instant prijsofferte van deze brandverzekering berekenen we op basis van het adres en één vraag. KBC baseert zich hiervoor op publieke data over de woning en de buurt. Verder laten we de huurder vrij kiezen voor een maandelijkse of jaarlijkse betaling zonder meerprijs. En als er een schadegeval is, dan geeft hij deze eenvoudig digitaal aan via KBC Mobile of bij een professionele KBC-verzekeringsagent.”

Hoe verloopt het aanvraagproces precies?

“Wanneer jij de geknipte huurder voor een pand gevonden hebt, verwerk je het verhuurdossier in RealSmart. Heeft de huurder interesse om de Huurwaarborg via KBC in orde te maken, activeer je de aanvraag in RealSmart. Na twee klikken krijgt je huurder een e-mail . De huurder opent de mail op zijn smartphone, tablet of computer, controleert de ingevulde gegevens en voert de storting uit met een eenvoudige betaalknop. Om vlot te betalen zorgt hij voor voldoende provisie op zijn betaalrekening en heeft hij een bankkaart en een kaartlezer van zijn bank bij de hand. Betaald betekent instant in orde en dat wil zeggen dat er geen administratie meer nodig is voor de makelaar. Wanneer we de huurder nog niet kennen bij KBC, laadt hij vóór de betaling een foto van zijn identiteitskaart op en vult hij enkele gegevens aan. 

Wil je huurder ook de brandverzekering afsluiten, dan krijgt hij na controle van het adres en het beantwoorden van één vraag instant een premie. Hij geeft de startdatum op en kan ook hier met een betaalknop de eerste betaling uitvoeren.”

Jullie bieden CIB-leden ook een incentive aan? Hoe zit die precies in elkaar en hoe maak je er kans op?

“Inderdaad! Voor de enthousiaste eerste gebruikers van deze nieuwe service, willen we iets extra doen. KBC heeft een team dat zich elke dag bezighoudt met alles rond trends en technologie. Ook in de vastgoedwereld zien zij dat innovatie verder groeit. We willen een selectie van vastgoedmakelaars de kans bieden met dit team van gedachten te wisselen en een workshop mee te maken waarin we ingaan op die uitdagingen en de opportuniteiten in de dagelijkse vastgoedpraktijk. Jullie kunnen je ticket scoren door in de periode van nu tot 15 februari 2021 in RealSmart vijf afgewerkte aanvragen van huurwaarborg én woningpolis of tien afgewerkte huurwaarborgenaanvragen te realiseren.

Meer informatie over KBC: klik hier.

Structurele partners

BTVBTVBTVBTVBTVBTVBTV

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Deze browser is niet compatibel met CIB Vlaanderen. Gebruik een andere browser om onze website te kunnen gebruiken.