CIB Vlaanderen wordt CIB en daar hoort een volledig nieuw kleedje bij. Klik hier voor meer info.

Nieuwe FAQ: manier van plaatsbezoeken blijft ongewijzigd

Nieuws 30 november 2020
Detail page

Voor wat de plaatsbezoeken betreft, geldt in de nieuwe FAQ een bevestiging van wat mogelijk was onder de vorige FAQ. Plaatsbezoeken blijven dus mogelijk, op voorwaarde dat er zich op dat moment niemand anders in de woning bevindt. De vastgoedmakelaar, eigenaar en eventuele bewoners mogen tijdens de rondleiding dus niet in het pand zelf aanwezig zijn.

We geven hierbij de letterlijke passage mee uit de aangepaste FAQ:

Mogen immo-agentschappen hun activiteiten verder zetten?

Immo-agentschappen mogen particulieren individueel in hun kantoor ontvangen, met respect voor de veertien minimale regels. Desalniettemin mogen mensen die een woning willen huren of kopen, de woning enkel bezoeken als er op dat moment niemand anders in het pand aanwezig is. De makelaar, de verkopers, verhuurders of huidige bewoners, mogen dus niet bij het bezoek binnen aanwezig zijn. Het nakomen van wettelijke verplichtingen, zoals bijvoorbeeld de opmaak van een plaatsbeschrijving bij de aanvang van een huurovereenkomst, blijft mogelijk.

Toeristische logies

Wat betreft het aantal logies per wooneenheid, zijn dezelfde regels voor privébijeenkomsten thuis, geldig. Dit wil zeggen dat ieder huishouden is toegelaten om met elkaar of met maximum één duurzaam onderhouden nauw contact een wooneenheid te huren. Als uitzondering hierop mag een alleenstaande het duurzaam onderhouden nauw contact en de bijkomende persoon tegelijkertijd in toeristische logies ontvangen op 24 of 25 december 2020.


Structurele partners

KorfineChecknetACEGSpottoECCAConcordiaCovastLuminusORIS
Asbest Consulting

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Deze browser is niet compatibel met CIB. Gebruik een andere browser om onze website te kunnen gebruiken.