CIB Vlaanderen wordt CIB en daar hoort een volledig nieuw kleedje bij. Klik hier voor meer info.

Mag je nog livestreams in panden organiseren om een virtueel plaatsbezoek mogelijk te maken?

Nieuws 24 maart 2020
Detail page

Plaatsbezoeken zijn officieel verboden, ongeacht wie de bezoeken uitvoert, zo blijkt uit de nieuwste FAQ van het crisiscentrum. Een vraag die zich recent stelt is of je als vastgoedmakelaar nog livestreams in panden mag organiseren, om op die manier een virtueel plaatsbezoek mogelijk te maken? Dit kan niet, zelfs niet indien het om een leegstaand pand gaat.

Nieuwe virtuele plaatsbezoeken mogen niet meer


Dit werd gisteren ook bevestigd tijdens een sectoroverleg, waar een representatieve groep van vastgoedactoren, het Nederlandstalige Bureau van het BIV en CIB Vlaanderen aanwezig waren. Alle partijen onderschreven daarbij dat nieuwe virtuele plaatsbezoeken niet meer mogen.

Kijken we naar de recente richtlijnen die werden uitgevaardigd door het crisiscentrum met betrekking tot de mogelijkheid om plaatsbezoeken te organiseren, dan blijkt hieruit duidelijk dat enkel de huidige verkoopprocessen mogen afgehandeld worden en geen nieuwe plaatsbezoeken mogen ingepland worden. 

De boodschap is dus duidelijk: bestaande dossiers mogen afgehandeld worden, nieuwe verkoopprocessen daarentegen mogen niet worden georganiseerd.  

Richtlijnen crisiscentrum
 

In dit kader kunnen we ook verwijzen naar de richtlijnen voor commerciële vertegenwoordigers, waarbij duidelijk wordt gesteld dat deze geen verplaatsingen in het kader van nieuwe commerciële activiteiten mogen maken. 

Ook voor verzekeringsexperten geldt enkel de mogelijkheid om zich ter plaatse te begeven indien er een dringende vaststelling van schade dient te gebeuren. 

Het organiseren van een livestream in een pand is dus niet in overeenstemming met de laatste richtlijnen die door het crisiscentrum werden uitgevaardigd en die als finaliteit de afhandeling van lopende verkoopprocessen centraal stelt. Het organiseren van een livestream, zelfs in een leegstaand pand, kan dan ook niet als een essentiële verplaatsing worden aanzien. 

(Bron: CIB studiedienst)


Structurele partners

KorfineChecknetACEGSpottoECCAConcordiaCovastLuminusORIS
Asbest Consulting

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Deze browser is niet compatibel met CIB. Gebruik een andere browser om onze website te kunnen gebruiken.